Hvordan bli en jockey?

Det er nok ikke en drøm for like mange å bli en jockey (en profesjonell rytter), som det er å bli profesjonell fotballspiller, men det er samtidig et lukrativt yrke. I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på hvordan man kan bli en jockey.

Hva er en jockey?

Først skal vi forklare hva det er å være en jockey. Det er rett og slett å ri på hest. Det høres kanskje enkelt ut, men du skal ri så fort som mulig samtidig som du har kontroll på både deg selv og hesten. Det som er vanskelig er at man må ha et veldig spesielt forhold til hesten sin og dette er noe som arbeides lenge med, mange timer hver eneste dag. I tillegg må en jockey være fysisk sterk og passe innenfor vekt og høydekrav.

Hvorfor finnes vekt og høydekrav?

Vekten din som jockey kommer an på hvor mye hesten din veier. Det ideelle er å veie så lite som mulig, fordi hesten pleier å bare kunne bære en viss vekt på denne distansen. Det er derfor vanlig at folk som er svært lave er jockeyer. Hesten kan bære opp til 55 kilo, inkludert utstyr som for eksempel hestesko og andre ting. Derfor er det viktig å være liten.

Det finnes også krav til visse lisenser og andre ting man som jockey må ha. Du må for eksempel ha bestått ungdomsskolen. Det som er vanlig er å bli lærling for å bli en jockey.

Utdannelse

Det finnes faktisk universiteter i USA som tilbyr trening for at du skal bli en jockey. Dette er en to-årig utdannelse der du får vite alt du trenger. Det er ikke alle som kommer inn på denne utdannelsen fordi kravene er ganske strenge. Å ha god fysisk helse er det absolutt viktigste av alt.