Om hesteløp

Før man begynner å se på ulike hestesporter og hva slags konkurranser det finnes så er det kanskje greit å få en god forklaring på hva det er først. Hva det går ut på, og litt historie om det. Det er jo slik med mye her i livet at folk antar mye, om ting de ikke har altfor mye kjennskap til, og ofte så kan det vise seg at de har tatt feil. Og når vi da først skriver om et slikt tema, så er det jo bra å være så forklarende som mulig, synes i hvert fall vi.

Det er et ord som brukes når man snakker om ridning, og om hester generelt, og det er equestrianism, det er så klart et engelsk ord, men om du ønsker å påberope deg kunnskap om dette så føler vi at det er viktig du vet om det. Hestekappløp er en variasjon innen ridning igjen. Og det finnes veldig mange varianter, som du sikkert kan tenke deg. Som oftest behøver man en jockey eller kusk, men i visse så har man ikke det. Det som det i store og det hele handler egentlig om er at man har to eller flere hester løpe mot hverandre over en bestemt lenge for å se hvem som er raskest. Dette er noe som har skjedd tusenvis av år, og sannsynligvis noe som kommer til å fortsette veldig lenge enda.

En svært viktig grunn til det, utenom den store interessen det genererer og at det ligger i menneskets psykose å konkurrere med alt, er at det er en stor industri rundt det. Den industrien er naturligvis gambling, og det blir generert flere hundretalls milliarder kroner i året i det markedet. Da er det naturlig at folkene som er involvert i det kommer til å ha lyst til å fortsette denne bransjen. Uansett hva noen andre vil si om det.

Det finnes da ulike løp, eller konkurranser. Blant annet så er det bestemt mellom ulike raser, at visse ikke kan konkurrere mot hverandre, fordi den ene er naturlig sterkere eller raskere enn den andre. Du har konkurranser som handler bare om distanser, noen har hinder lagt på banen, på ulike underlagt og flere slike ting. I OL så har man jo dressur, som Märtha Louise har gjort litt mer populært her i landet. Generelt så finnes det mye ulikt ta seg til om man ønsker det. Men det å ha hest er jo nødvendigvis en litt dyr hobby, så det er langt i fra sikkert at alle har mulighet til å ha en. Faktisk så er det veldig få som eier løpehester til akkurat det formålet. De kan jo faktisk tjente deg en haug med penger, gjøre deg rik om du har en bra nok hest.

Det er visse steder i USA hvor det er ulovlig å gamble på hester, men generelt så blir jo hesteløp sett på som en ganske elegant sport og noe for overklassen. Spesielt i Storbritannia da til og med dronningen kommer for å se på visse løp. Det er ikke akkurat en vanlig greie det liksom. Du finner mange ulike sider som tilbyr odds for hesteløp, og noen som er spesialiserte til det. Som sagt så kan du vinne mye penger, flere millioner faktisk, så kanskje det lønner seg å ta en sjanse en gang i blant?