Internasjonalt anerkjente arenaer for hestesport

Som vi tidligere har vært inne på, utøves hestesport og ridning innenfor en rekke ulike sjangre. Det er derfor stor variasjon mellom de ulike arenaene for utøvelse av hestesport og svært ulike krav til hva slags kvaliteter en slik arena skal inneha. I tillegg til å variere avhengig av geografien, spiller selvsagt nasjonale tradisjoner og interesser en stor rolle.

Nedenfor har vi valgt ut noen av de mest kjente fascinerende arenaene og stallene for hestesport, uavhengig av sjanger.

Storks rede

Denne stallen ligger i Tsjekkia, og er fanger oppmerksomheten med sitt iøyenfallende design inspirert av et rede. Gården, som er lokalisert like utenfor Praha, fikk økt berømmelse etter at en

svindel- og korrupsjonsskandale så dagens lys tidlig I 2018.

Longchamp

Lonchamp, eller “Hippodrome de Longchamp” som den heter på fransk, er en internasjonalt berømt bane for hesteløp lokalisert i Bologneskogen i Paris. Denne 57 hektar store arenaen er årlig vert for en lang rekke konkurranseløp med deltakere fra hele verden. Banen har lange tradisjoner, med det første løpet holdt allerede i 1857. Langløspbanen har også gitt inspirasjon til klesmerket med samme navn, som oppsto nesten hundre år senere. Grunnleggeren passerte nemlig banen hver dag, og fikk på denne måten ideen til sitt nye luksusmerke. Firmaet bruker passende nok en hest som logo, og er viden kjent over for sine

praktiske og rimelige nylon vesker båret av kvinner fra alle samfunnslag.

Chantilly

En annen klassisk hesteløpsbane er Chantilly, også denne i Frankrike. Banen ligger i regionen Haute-de-France, nord for Paris, og er 2400 m lang. I den fleste uken av juni hvert år, avholdes det kjente løpet Prix du Jockey Club – et av fem sentrale konkurranseløp i løpet av sesongen i Frankrike. Det første løpet på denne arenaen ble holdt helt tilbake i 1834. Denne banen har med andre ord røtter enda lengre tilbake enn Longchamp.

Hippodromen i Konstantinopel

Denne arenaen eksisterer riktignok ikke i dag, men er verdt å innlemme i oversikten for sin historiske verdi. Banen ble bygger omtrent mellom år 200 og år 300 e.kr. under keiser Septimus Severus og var bygget etter romersk stil Det vil si at banen var rund, istedenfor den avlange formen som vi ser på hippodromen i dag. På tyrkisk refereres banen gjerne til som “At Meydani”, og i dag er dette et grøntområde i Istanbul, populært blant både turister og fastboende.

Churchill’s Downs

Churchill’s Down er en hesteløpsbane I Kentucy i USA. Banen ble offisielt åpnet i 1875, og har siden vært arena for en lang rekke internasjonale konkurranser innenfor hestesporten. I november 2018 avholdes Breeder’s Cup her, en konkurranse som er blitt holdt på ulike steder rundt om i USA siden oppstarten i 1984.I motsetning til hva man kanskje skulle tro, er ikke banen oppkalt etter den kjente britiske statsministeren, men etter to brødre, John and Henry Churchill. Disse bidro til opprettelsen av løpsbanen ved å donere land til formålet.

Ascot Racecourse

Dette er en veddeløpsbane i bydelen Ascot i Birkingshire, Storbritannia. Banen brukes utelukkende til galopp, med eller uten hinder. Veddeløpsbanen ligger kun 10 km fra Windsor Castle, og jorden hvor banen er bygget eies av Huset Windsor. Det er med andre ord tette forbindelser mellom denne arenaen og det britiske kongehuset, som ofte er å se på arrangementer lokalisert i Ascot. Spesielt dronning Elisabeth II er kjent for sin interesse for hestesport.