Skoing av hest- bli hovslager

Elsker du hest og alt som har med hesteridning å gjøre, kan du bli hovslager. Med denne tittelen vil du være en av svært få i landet, og ha gode muligheter for å få mange oppdrag. En hovslager trengs nemlig når hesten skal ha nye sko, hover som de heter. Noen er arbeidshester, mens andre brukes til hesteveddeløp, som er en sport i stor framgang.

Hovslagerkurs

Hovslageren må være glad i hester og like å drive med håndarbeid. Det er ikke uvanlig at mange travhester og konkurransehester også kan være utsatt for ledd- og seneskader. Dette kan oppstå fordi hestene trener mye, man har satt på ukorrekt beslag eller feil beskjæring av hovene. Derfor er det viktig å bruke en hovslager. Du kan fikse det med et hovslagerkurs.

Man kan være interessert i hest for deretter å ta hovedfag i hovens anatomi, nemlig hestens fot. Dette er med på å skape et forhold til hesten man ikke skulle tro var mulig. Hesten vet nøyaktig når det trenger hov, noe du bør være i stand til å oppdrive, spesielt når behovet er der.

Hesten er din beste venn

Man trenger ingen interesse for hovslagerfaget for å bli hovslager. Men det er en fordel å være glad i hest. Det er ikke behov for så mye redskap, bortsett fra en hov og en hammer. En hest vil alltid kjenne deg og være din nærmeste betroende når ting går dårlig, og vil alltid være til stedet.

Hester har behov for hovslagere. Det har også distriktet. Her bor det mange bønder som ikke har annet å ta seg til enn å holde på med ting som vinter om middelalderen.

Alle kan ikke lære å sko. Det er i dag like mange jenter som gutter som tar kurset, og det er veldig positivt. Hvis man har et normalt godt håndlag og ikke minst interesse for hester, kan man bli hovslager selv om man ikke har hest i en stall.